ILÍK s.r.o. - Byt CentrumTylova 1154/1, 790 01 Jeseník, web: www.byt-centrum.cz


Pro toto obložení jsou využívány palubky různých šířek, nejčastěji pak do šířky 150 mm, vzhled obložení je dán orientací palubek, lze zde dobře uplatnit také barvu a texturu použitého dřeva. Mezi nejčastější materiály patří modřín, borovice a smrk. 


U stropů z prken je celá stropní plocha obložená prkny. Ta mohou být spojena na pero, na pero a drážku, na polodrážku, přeplátování nebo uložena přes sebe s mezerami. K překrytí spár jsou vhodné krycí lišty nebo profilované lišty zasunuté v drážkách.

Prkna se upevňují na nosnou konstrukci z latí, která spočívá na masivním stropu či stropních trámech. Viditelné upevnění prken se provádí pomocí hřebíků nebo vrutů, neviditelně lze prkna připevnit zvláštními profilovanými příchytkami. Nejčastěji se pro stropy z prken používají palubky tloušťky 15 až 22 mm spojené na pero a drážku.

Do nosné konstrukce z latí se připevňují pomocí hřebíku nebo sponek neviditelně připevněných do drážky palubky. Důležité je opět kvalitní provedení povrchové úpravy a začištění spár obkladu stropu a svislých stěn.

       Palubky mají různé desény a rozeznáváme základní tři typy:


   
    - Klasický – plochá palubka bez profilu se skosenou hranou
       - Tatran –
palubka s vyfrézovaným povrchem 
       - Soft – palubka se zaoblenými hranami

 

Naše služby obsahují:

-Odborné zaměření

-Bezplatná cenová nabídka

-Smlouva o dílo

-Profesionální montáž

-Odvoz materiálu

-Záruční a pozáruční servis

 

Veškeré výrobky Vám pro bytové účely instalujeme

 samozřejmě s 10%dph................Dobrý začátek jak ušetřit!

                                                                                                                        

Provozováno CMS / E-shop (c)2020 Czechproduct.cz s.r.o. | WebCare | Mapa webu | Cookies
Doporučujeme: elektroinstalace a hromosvody -  Penzion Břeclav -  Podlahové vytápění -  Krby - Kamna -  umělý kámen -  Hotel Šternberk -  Kvalitní 3D tiskárny s využitím pro různé účely, ,Kvalitní 3D tiskárny s využitím pro různé účely